nieuws

Rookcafé De Kachel wil proceskosten terug van Staat

Café

De advocaat van De Kachel in Groningen begint een rechtszaak tegen de Staat. De eigenaren van het café hoorden dinsdag 19 maart dat zij de boetes die zij kregen omdat ze zich niet aan het rookverbod hielden, niet hoeven te betalen. Met het proces moet een bedrag van bijna €200.000 aan gemaakte proceskosten worden teruggevorderd.

Rookcafé De Kachel wil proceskosten terug van Staat

De eigenaren van café De Kachel in Groningen gaan de kosten van jarenlange procedures verhalen op de Staat, zo schrijft RTV Noord op de website. Dinsdag 19 maart bepaalde het Gerechtshof in Arnhem dat De Kachel – en Victoria uit Breda – de boetes die werden opgelegd omdat de eigenaren zich niet aan het rookverbod hielden, niet hoeven te betalen.

De Kachel strijdt al ruim vier jaar tegen het rookverbod in kleine cafés. In 2009 werden de kroegeigenaren als eersten in ons land beboet voor het overtreden van het rookverbod, aldus het artikel.

Voor de ondernemers is daarmee het boek niet gesloten, aldus RTV Noord. Hun advocaat begint een rechtszaak tegen de Staat om bijna €200.000 aan gemaakte proceskosten terug te vorderen.

Reageer op dit artikel