nieuws

Ton verlies door sluiting cafés voor Feyenoord-supporters

Café

Het sluiten van de cafés, restaurant en winkels in Valkenburg vanwege de komst van Feyenoord-supporters heeft de plaatselijke middenstand ongeveer een ton gekost. Dat schrijft dagblad De Limburger op basis van uitspraken van burgemeester Eurlings.

Ton verlies door sluiting cafés voor Feyenoord-supporters

De meeste cafés, andere horecagelegenheden en winkels hielden vorige week zaterdagavond en zondagmorgen hun zaak dicht. Reden voor dit besluit was de angst voor ongeregeldheden rond de wedstrijd tussen Roda JC uit Kerkrade en Feyenoord Rotterdam.

Het duel leidde de afgelopen jaren steevast tot problemen in Valkenburg, zo meldde de horeca in een gezamenlijke verklaring. De ondernemers betreurden de sluiting, die hen ‘veel geld kost en niet past bij een gastvrij Valkenburg’.

Het bedrag van een ton is een schatting van burgemeester Eurlings van Valkenburg, zo meldt hij aan De Limburger. De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar hij verwacht dat het verlies in die orde van grootte ligt.

De ondernemers staan volgens het artikel nog steeds volledig achter hun besluit en de gemeente vindt dat daarmee ‘een duidelijk signaal’ is afgegeven. ‘Iedereen weet nu dat we de ellende met voetbalsupporters niet langer accepteren’, citeert De Limburger Eurlings.

Reageer op dit artikel