nieuws

Tweede editie Week van het Nederlandse bier

Café

Stichting Week van het Nederlandse bier organiseert van 23 mei tot en met 2 juni 2013 de tweede editie van de Week van het Nederlandse bier.

Tweede editie Week van het Nederlandse bier

De aftrap van de speciale Nederlandse bier-promotieweek, vindt plaats op donderdag 23 mei 2013 in Den Haag. Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag geeft het startschot tijdens het driedaagse Nederlands Bierproeffestival Den Haag. Vorig jaar gaf hij eveneens de aftrap voor de actieweek door een biervat aan te slaan.

Kampioenschap
Aansluitend op het Haagse festijn dat tot 25 mei duurt, vinden in heel Nederland bieractiviteiten plaats zoals de Nederlandse Brouwerijdagen op 1 en 2 juni. Verder zijn er brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier en gastronomie-activiteiten. Op 2 juni is bij brouwerij Jopen Bier in Haarlem het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen.

Diversiteit
De Stichting Week van het Nederlandse bier organiseert de actieweek. In de stichting zitten vertegenwoordigers uit de hele Nederlandse biersector. Doel is het promoten van bier van eigen bodem en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.
Het hele programma van de promotieweek rond Nederlands bier is te vinden op de site van de stichting.

Reageer op dit artikel