nieuws

’35 procent horeca annuleert events 30 april

Café

Bijna 35 procent van de horecaondernemers die hebben gereageerd op de stelling op de site van Misset Horeca, heeft het Koninginnedag event geannuleerd omdat potentiële gasten voor de tv zitten of zich in Amsterdam bevinden waar de troonswisseling gaat plaatsvinden.

’35 procent horeca annuleert events 30 april
Flickr

Van de ondernemers die hebben gereageerd op de stelling ‘Mijn Koninginnedagevenement…’ zegt 34,7 procent dat het event geannuleerd is omdat iedereen voor de tv zit of in Amsterdam. 65,3 procent geeft aan dat het event gewoon doorgaat.

Diverse gemeentes in Nederland hebben collectief besloten om de activiteiten van 30 april te verplaatsen naar 27 april. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Amstelveen, Ede, Geldermalsen, Oud Beijerland, Ulft en Oude Pekela. ‘Deze plaatsen kiezen voor de zaterdag uit angst dat op dinsdag 30 april iedereen voor de televisie zit en niemand naar de festiviteiten komt waar flink in is geïnvesteerd’, zegt Theo Slagboom, secretaris  van de Oranjebond. Omdat wijzigingen niet altijd officieel worden gemeld, denkt de Oranjebond dat het aantal gemeenten dat actviteiten heeft afgelast of verschoven, groter is.

Veel gemeenten zorgen er voor dat ze op 30 april tussen 10.30 en 15.30 uur geen grote activiteiten hebben omdat daar mogelijk weinig mensen naar toe gaan. In die periode valt de inhuldiging en abdicatie. De Oranjebond verwacht dat dan miljoenen mensen voor de buis zitten. Wel zijn er relatief veel gemeenten die grote schermen neerzetten om mensen ook op straat in de gelegenheid te stellen naar de kroning te kijken.

In totaal zijn op deze stelling 72 stemmen uitgebracht. De nieuwe vraag die de redactie stelt is: Wat is uw eigen grootste horeca-ergernis?

Reageer op dit artikel