nieuws

De Dikke in Leusden beste Hertog Jan-café

Café

De Dikke in Leusden is het nieuwe ‘Hertog Jan Vriendenkring Café van het Jaar’. Eigenaren Ralf en Jolanda Wijnen ontvingen de zogeheten Gouden Fust dinsdag 9 april tijdens de jaarlijkse Vriendenkringdag bij de Hotels van Oranje in Noordwijk.

De Dikke in Leusden beste Hertog Jan-café

Het Hertog Jan Vriendenkring Café van het Jaar blinkt volgens de jury, die onder leiding stond van Ton Lenting, uit in gastvrijheid en productbehandeling. ‘De barmannen van De Dikke in Leusden laten zie hoe je met verve het horecavak uitoefent. Gedisciplineerd, met passie en humor.’

Publieksprijs

Eetcafé De Bastaard in Kampen eindigde op de tweede plek en ontving daarvoor het Zilveren Fust. Het Bronzen Fust, dat hoort bij plek 3, werd uitgereikt aan brasserie Schone Lei in Rotterdam. Nieuw was de Publieksprijs. Deze primeur was voor In de Smidse, eveneens gevestigd in de Maasstad.

De Kempen in Knegsel

De Dikke in Leusden is de vijfde winnaar en volgt Dinnee Café De Kempen in Knegsel op. In totaal deden 223 (eet)cafés aan de verkiezing mee, daarvan plaatsten elf zich voor de finale. Dinsdag 9 april volgde de ontknoping.

Reageer op dit artikel