nieuws

Grolsch open in Week Nederlandse Bier

Café

In de Week van het Nederlandse Bier zet Grolsch de deuren van haar brouwerij in Enschede open voor geïnteresseerden. Op 24 en 25 mei organiseert de brouwer de Grolsch Brouwerijdagen en doet daarmee mee aan de Week van het Nederlandse Bier.

Grolsch open in Week Nederlandse Bier

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei aanstaande zijn de deuren van de Grolsche Bierbrouwerij in Enschede geopend voor geïnteresseerden. De brouwerij staat tijdens de open dagen in het teken van de smaak van bier. Tijdens de rondleiding krijgen gasten informatie over de karakteristieke pilssmaak, de beugelfles en het brouwen, bottelen en distribueren van bier.

Tijdens verschillende workshops geven Grolsch medewerkers uitleg over de ingrediënten van bier, hoe je bier het beste kunt proeven en hoe je bier het beste kunt tappen. De Grolsche Bierbrouwerij is tijdens de Brouwerijdagen op vrijdag 24 mei geopend van 13.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 25 mei van 09.30 tot 18.00 uur.

Week Nederlandse Bier

Van 23 mei tot en met 2 juni 2013 start de tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 23 mei geeft Burgemeester van Den Haag en oud-minister Jozias van Aartsen tijdens het driedaags Nederlands Bierproeffestival Den Haag, het startschot voor de Week van het Nederlandse Bier.

Reageer op dit artikel