nieuws

Grote brand treft top 100-café De Vooruitgang

Café

Top 100-café De Vooruitgang in Eindhoven is zaterdag 27 april getroffen door een grote brand. Daardoor werden in ieder geval de bovenste twee verdiepingen van de bekende horecagelegenheid verwoest.

Grote brand treft top 100-café De Vooruitgang

In ieder geval de bovenste verdiepingen van De Vooruitgang in Eindhoven zijn zaterdagmiddag verwoest door een brand, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Het Brabantse topcafé aan de Markt staat op plek 59 in de Café Top 100 van Misset Horeca.

Zolder afgebrand

Het café moest zaterdagmiddag rond 16.30 uur worden ontruimd. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de vlammen een tijd uit het dak sloegen. Rond 17.50 uur werd het sein brandmeester gegeven. Niemand raakte gewond.

De zolder is volledig is afgebrand en het plafond van de eerste verdieping is zwaar beschadigd, aldus het artikel. De begane grond heeft water- en roetschade en er is geen instortingsgevaar.

Vlam in de pan

In het artikel wordt eigenaar Fred Bus van De Vooruitgang geciteerd. Hij meldt dat de brand ontstond na vlam in de pan in de keuken. Het vuur sloeg over naar de zolder, waarna ontruiming volgde.

Het vuur sloeg volgens het Eindhovens Dagblad niet over naar naastgelegen panden. Volgens de uitbater is dit te danken aan brandvertragend isolatiemateriaal in de muren van het pand. Bus is blij dat er geen gewonden zijn gevallen en er enkel sprake is van materiële schade.

Reageer op dit artikel