nieuws

Journalist Frits Wester koopt café in Voorburg

Café

Parlementair verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws heeft met vier anderen zijn stamcafé ’t Haentje in zijn woonplaats Voorburg gekocht. Het café is omgedoopt tot Het Torentje.

Journalist Frits Wester koopt café in Voorburg

Journalist Frits Wester (51) heeft zijn eigen stamkroeg in Voorburg gekocht. Wester is niet alleen eigenaar maar samen met vier anderen.

Het café is omgedoopt tot het Torentje, naar de toren in het wapen van Voorburg en als verwijzing naar het parlementaire werk van Frits Wester. De premier houdt kantoor in het Torentje aan het Haagse Binnenhof.

Het café ’t Haentje in het centrum van Voorburg stond te koop. Elsevier schrijft: ‘Er kwamen mensen langs om te kijken en we dachten: als die het kopen wordt het niet leuk,’ zegt Wester. Wester en twee andere stamgasten hebben een aandeel in het café net als de twee nieuwe uitbaters, een stel.
‘Het is zo’n bruin cafe waar aan het einde van de dag allerlei problematiek wordt besproken. Van klein tot groot leed. En als je je jasje uittrekt staat je drankje al op je vaste plek klaar. Het is een veilig oord,’ zegt Wester.

Het café – waar mag worden gerookt – is afgelopen zaterdag geopend door oud-staatssecretaris Jack de Vries (CDA) van Defensie en oud-staatssecretaris Paul de Krom (VVD) van Sociale Zaken door aan de bel boven de bar te trekken.

Reageer op dit artikel