nieuws

Koninginnedag ‘7% meer horecabezoek dan vorig jaar

Café

Het speciale karakter van Koninginnedag 2013 levert de horeca ongeveer 7 procent meer gasten op dan vorig jaar. Die conclusie trekt Koninklijke Horeca Nederland op basis van eigen onderzoek. ‘Van alle Nederlanders in de leeftijd van 16 tot 64 jaar brengt 44 procent een bezoek aan de horeca op 30 april.

Koninginnedag ‘7% meer horecabezoek dan vorig jaar

Hoge verwachtingen Koninginnedag voor de horeca, zo kopt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op basis van een eigen onderzoek. Daaruit blijkt dat 44 procent van de Nederlanders in de leeftijdscategorie 16-64 dinsdag 30 april een bezoek brengt aan de horeca.

Vanwege het speciale karakter van Koninginnedag 2013, de troonswisseling, verwacht de brancheorganisatie ongeveer 7 procent meer gasten in de horeca dan vorig jaar. ‘Vooral hotels, restaurants, fastfoodbedrijven, discotheken en cafés kunnen rekenen op extra gasten’, aldus KHN.

De inwoners van de grote steden hebben meer feestplannen dan mensen die woonachtig zijn in de rest van Nederland. Daar ligt het percentage horecabezoekers op 30 april op meer dan de helft van alle inwoners.

Reageer op dit artikel