nieuws

Kroning aanleiding voor lancering Majesteit Pilsner

Café

De kroning van prins Willem-Alexander op dinsdag 30 april in Amsterdam is de aanleiding voor de lancering van Majesteit Pilsner. Vrijdag 12 april is bij Halewijn in Amersfoort de ontkroning van de eerste Majesteit, die volgens de bedenkers geen gelegenheidsbiertje is maar een blijvertje.

Kroning aanleiding voor lancering Majesteit Pilsner

‘Majesteit Pilsner laat zich het best omschrijven als een helder volmout pilsener, een dorstlessend doordrinkbier met een fris bittere hopsmaak’, aldus de bedenkers over het nieuwe biertje, dat vrijdag 12 april om 20.00 uur bij Halewijn in Amersfoort wordt gelanceerd.

Brouwerij De Leckere

Het pilsener is ontwikkeld in samenwerking met brouwerij De Leckere. ‘De gedachte gaat verder dan de viering van de kroning en de symbolische overdrag van het koningschap’, aldus de initiatiefnemers Jochem Karstanje en Ivar van Veen.

‘We willen dat de aanstaande koning van vlees en bloed blijft, dat hij persoonlijk en toegankelijk is en zijn emoties blijft tonen. Daarom een pils voor iedereen en voor ieder moment.’

Via de website Majesteitpilsner.com is een doos met 24 flesjes te bestellen voor een introductieprijs van €30. Er is ook een Facebookpagina.

Foto: website Majesteit Pilsner

Reageer op dit artikel