nieuws

Leeftijdverhoging alcoholverkoop pas vanaf 1-1-2014

Café

Staatssecretaris Van Rijn stelt dat de leeftijdsverhoging voor verkoop van alcohol op z’n vroegst per 1 januari 2014 kan worden ingevoerd. Dat heeft de staatssecretaris per brief laten weten aan de voorzitter van de Tweede Kamer.

Leeftijdverhoging alcoholverkoop pas vanaf 1-1-2014

Van Rijn heeft op 12 april een brief gestuurd aan de voorzitter van de Tweede Kamer, zo meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar site. Daarin komt Van Rijn terug op de door de Tweede Kamer aangenomen motie om de leeftijdsverhoging in de Drank en Horecawet zo spoedig mogelijk in te laten gaan met een uiterste deadline van 1 januari 2014.

Volgens de brief heeft de invoering van de leeftijdsverhoging flinke impact op gemeenten, die de handhaving voor hun rekening moeten nemen. Daarom is de eerstvolgende mogelijkheid om de leeftijdsverhoging in werking te laten treden volgens de staatssecretaris 1 januari 2014.

Reageer op dit artikel