nieuws

Rechter: ‘Sluiting bar door burgemeester Den Helder terecht

Café

Burgemeester Koen Schuiling van Den Helder heeft volgens de rechtbank in Alkmaar twee jaar geleden juist gehandeld door café bar Bonaire twee weken te sluiten.

Rechter: ‘Sluiting bar door burgemeester Den Helder terecht

De burgemeester besloot tot de tijdelijke sluiting van twee weken van café bar Bonaire in Den Helder in 2011. Dit gebeurde nadat toezichthouders bij een drank- en horecacontrole een aantal overtredingen vaststelden in de nacht van 19 op 20 maart 2011.
Zo stelden de controleurs vast dat een man werd toegelaten tot de bar die al in een kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. Hij kreeg ook drank geschonken. Verder werd er drank verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Ook stelden de controleurs vast dat jongeren in Bar Bonaire softdugs bij zich hadden en gebruikten.

Beroep ongegrond
De rechtbank in Alkmaar oordeelde op 8 april dat de tijdelijke sluiting van Bar Bonaire door de burgemeester  juist was. Daarnaast is het beroep dat de eigenaar van het café had ingediend tegen de sluiting, ongegrond verklaard. Ook is het verzoek om een schadevergoeding afgewezen. De eigenaar laat telefonisch weten aan missethoreca.nl niet te willen reageren in de media op deze zaak.

Preventieve werking
De gemeente Den Helder voert een beleid waarbij het veiliger maken van de stad een speerpunt is. Het terugdringen van alcoholgebruik bij jongeren is daarvan een voorbeeld. Een strikte handhaving van de drank- en horecawet vloeit daaruit voort. De afgelopen tijd heeft de gemeente vaker horecabedrijven tijdelijk gesloten. Hiervan gaat volgens de gemeente een preventieve werking uit. Het moet leiden tot verantwoord alcoholgebruik.

Reageer op dit artikel