nieuws

Bierambassadeurs krijgen eigen insigne

Café

Gediplomeerde bierambassadeurs zijn voortaan herkenbaar aan een eigen insigne. Stichting Nederlandse Bieropleidingen StiBON zal zaterdag tijdens het Nederlands Bierproeffestival de eerste onderscheidingen uitreiken aan de meer dan honderd geslaagden.

Bierambassadeurs krijgen eigen insigne

‘Met de nieuwe insignes van de bierambassadeurs kan iedereen zien of hij met een gediplomeerd bierkenner van doen heeft’, zegt Stibon-voorzitter Thoe Flissebaalje.

‘De opleiding algemene bierkennis bestaat nu vier jaar’, vervolgt Flissebaalje. ‘Geslaagden kregen wel een diploma, maar waren verder niet herkenbaar. Daar hebben we met het nieuwe insigne verandering in gebracht.

De bierambassadeurs die de opleiding op niveau 1 met goed gevolg hebben afgerond krijgen een koperkleurig speldje met het logo van StiBON. De kleur is een verwijzing naar de oorspronkelijke  koperen brouwketels. Kenners die hun bieropleiding op niveau 2 afronden krijgen een staalkleurig insigne.

StiBON start dit najaar met de bieropleiding ‘algemene bierkennis’ in vier verschillende opleidingsplaatsen. Nieuw zijn de opleidingen in Nijmegen en Breda. De andere twee locaties zijn Amsterdam en Gulpen.

Reageer op dit artikel