nieuws

Eindhoven ruziet met Satudarah over clubhuis

Café

Eindhoven dreigt motorclub Satudarah met dwangsommen omdat het gebruik van hun clubhuis op industrieterrein De Hurk in strijd is met het bestemmingsplan en de algemene plaatselijke verordening (APV). Het gebruik van het pand als clubhuis valt onder horeca-activiteiten en is daarom in strijd met de APV en het bestemmingsplan.

Eindhoven ruziet met Satudarah over clubhuis

De gemeente laat weten dat tijdens controles is geconstateerd dat het pand wordt gebruikt als clubhuis. ‘Aan de kleding van de bezoekers en inrichting van het pand is af te leiden dat het gaat om Satudarah Eindhoven.’

‘Om deze situatie te beëindigen is de last onder dwangsom opgelegd’, aldus een verklaring. De motorclub heeft tegen beide dwangsommen een kort geding aangespannen. De rechtszaken dienen maandagochtend bij de rechtbank in Den Bosch.

Advocaat Joost-Joris van Doleweerd zegt dat in het pand een vereniging is gevestigd die (medische) hulpgoederen voor de Molukken inzamelt en opslaat en dat dat is toegestaan. Leden van Satudarah doen vrijwilligerswerk voor de vereniging.

Het is geen horecagelegenheid omdat er niet in het openbaar eten of drank wordt verkocht, zegt hij. ‘En omdat er leden van Satudarah er komen is het niet meteen een clubhuis.’

Eerder moest Satudarah in Enschede het clubhuis verlaten omdat het gebruik in strijd was met het bestemmingsplan.

Ook de rivaliserende Hells Angels hebben problemen met gemeenten. Amsterdam dreigt de Hells Angels met een dwangsom wegens illegaal gebruik van een bedrijfspand als clubhuis. Barneveld legde vorige week een bestuurlijke boete van 15.000 euro op aan de Hells Angels omdat zonder toestemming een bruiloftsfeest werd gehouden in het clubhuis.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel