nieuws

Flinders financiert café met crowdfunding

Café

Flinders heeft in Groningen een nieuw café geopend. Voor de financiering is gebruikgemaakt van crodwfunding. Flinders haalde – naar eigen zeggen in een recordtijd van vijf uur – €100.000 op.

Flinders financiert café met crowdfunding

Het nieuwste café van Flinders, dat met cafés al actief is in Amsterdam, opende vorige maand de deuren aan de Kruissingel in Groningen. De financiering is tot stand gekomen middels crowdfunding. Flinders haalde in vijf uur een ton op.

Recordtijd

‘Meer dan tachtig particulieren hebben samen €100.000 ingelegd’, aldus directeur Matthijs Kanis van Flinders café. ‘Deze investeerders krijgen over vijf jaar hun geld terug plus een aantrekkelijke rente. We haalden het benodigde bedrag op in vijf uur, een record in crowdfundingland.’

De stoelen, tafels en lampen in het café aan de Kruissingel zijn te koop via Flinders.nl. Ook in Groningen ligt de nadruk volgens de initiatiefnemers op ‘lekker eten in een kindvriendelijke omgeving’.

Flinders is een winkel waar consumenten en bedrijven terechtkunnen voor designproducten. Het is met cafés al actief in Amsterdam.

Reageer op dit artikel