nieuws

Heineken sluit joint venture in Myanmar

Café

Heineken heeft een joint venture gesloten met de lokale brouwer ABC (Alliance Brewery Company) om zijn bieren te gaan produceren en verkopen in Myanmar, het vroegere Birma. Dat maakte het bierbedrijf begin deze week bekend.

Heineken sluit joint venture in Myanmar

Heineken krijgt een belang van 57 procent in de gezamenlijke onderneming in het Aziatische land. Vlakbij de voormalige hoofdstad Yangon wordt voor circa 60 miljoen dollar een nieuwe brouwerij gebouwd, die naar verwachting voor eind 2014 in gebruik wordt genomen.

De Europese Commissie besloot vorige maand na ruim 2 decennia een einde te maken aan handelssancties tegen Myanmar. Alleen een wapenembargo bleef van kracht. Daarmee werd de weg vrijgemaakt voor Europese bedrijven om zaken te doen met het tot voor kort zeer gesloten land.

Topman Jean-François van Boxmeer sprak van een zeer interessante mogelijkheid voor Heineken om zijn aanwezigheid in groeimarkten te vergroten. Ook kan het bedrijf volgens hem een positieve bijdrage leveren aan de voortgang die Myanmar maakt bij zijn politieke en sociale hervormingen.

Reageer op dit artikel