nieuws

Mieke Boden wint NK Aeropress 2013

Café

Mieke Boden van Crusio in Bergen op Zoom is op vakbeurs Beleef Koffie Beleef Thee winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap Aeropress.

Mieke Boden wint NK Aeropress 2013
BN/De Stem

De 19-jarige barista was in Houten de beste met de aeropress, een kunststof koffiezetter die enkele jaren geleden werd ontwikkeld door de fabrikant van frisbees en die enorm populair is geworden in de slowcoffee scene.

In 2010 werd voor het eerst een Nederlands Kampioenschap in deze koffiediscipline gehouden, ook op Beleef Koffie Beleef Thee. Vorig jaar won Nederlander in Belgische dienst Simon Boone van Koffiebranderij Or in Gent. Het discipline Aeropress schijnt enorm populair te zijn in Zuid Korea, zo hoorde Boone pas onlangs dat hij daar in de koffiewereld een bekende naam is.

Reageer op dit artikel