nieuws

NVWA te druk met rookcontroles in horeca

Café

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het volgens de Stichting Rookpreventie Jeugd zo druk met het controleren van het rookverbod in de horeca, dat het aantal leeftijdscontroles in supermarkten en tabakszaken is gekelderd.

NVWA te druk met rookcontroles in horeca

Dat stelt de Stichting Rookpreventie Jeugd, bekend van de website Tabaknee.nl. De anti-tabaksorganisatie heeft er geen vertrouwen in dat verkopers zich uit eigen beweging aan de regels houden. Ze pleit voor het beperken van de verkoop tot speciaalzaken en het invoeren van elektronische systemen voor een waterdichte leeftijdscontrole.

De verhoging van de leeftijdsgrens voor het kopen van tabak van 16 naar 18 jaar heeft geen zin zolang de handhaving ‘niets voorstelt’, meldt de stichting.

Reageer op dit artikel