nieuws

Piet Paulusma voorspelt weer voor strandtenten

Café

Piet Paulusma heeft op 48 plaatsen langs de Noordzeekust meetkastjes geplaatst. Strandbezoekers kunnen via een speciale app de resultaten van deze metingen bekijken. De weerman van SBS6 besloot hiertoe naar aanleiding van de roep van strandtenthouders om meer betrouwbare weersvoorspellingen.

Piet Paulusma voorspelt weer voor strandtenten

 

De populaire weerman van SBS6 heeft meetkastjes langs de Noordzeekust, zodat badgasten voor vertrek kunnen zien of ze hun zwemkleding kunnen aantrekken, zo schrijft het Algemeen Dagblad op de website. Paulusma heeft dit gedaan om strandtenthouders tegemoet te komen in hun roep om betrouwbare weerberichten.


Strandweerapp

Langs de kust – van Terneuzen tot Groningen – zijn volgens het artikel op 48 plaatsen meetkastjes opgehangen. Via de strandweerapp, die volgens het Algemeen Dagblad inmiddels 10.000 keer is gedwonload, kunnen potentiële strandbezoekers de temperatuur, de windkracht, de uv-straling en de neerslag aflezen.

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand noemt de app in het artikel ‘een uitkomst’ en verwacht dat recreanten zich komende zomer minder snel laten ontmoedigen door een voorspelde regenbui.

KNMI kritisch
Ook het KNMI komt in het artikel aan het woord. Het meteorologisch instituut vraagt zich af of strandtenthouders daadwerkelijk een voller terras krijgen voor de meetkastjes van Paulusma. Zij stelt dat gasten meer hebben aan de weersverwachting, zodat ze hun plannen hierop kunnen afstemmen.

Piet Paulusma was afgelopen jaar te gast tijdens de presentatie van de Terras Top 100 van Misset Horeca. Paal 10 in Ouddorp, de winnaar van 2011, was de locatie voor zijn weerbericht. Bekijk hieronder het sfeerverslag van de uitreiking.

De populaire weerman van SBS6 heeft meetkastjes langs de Noordzeekust, zodat badgasten voor vertrek kunnen zien of ze hun zwemkleding kunnen aantrekken, zo schrijft het Algemeen Dagblad op de website. Paulusma heeft dit gedaan om strandtenthouders tegemoet te komen in hun roep om betrouwbare weerberichten.

Strandweerapp
Langs de kust – van Terneuzen tot Groningen – zijn volgens het artikel op 48 plaatsen meetkastjes opgehangen. Via de strandweerapp, die volgens het Algemeen Dagblad inmiddels 10.000 keer is gedwonload, kunnen potentiële strandbezoekers de temperatuur, de windkracht, de uv-straling en de neerslag aflezen.

De Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand noemt de app in het artikel ‘een uitkomst’ en verwacht dat recreanten zich komende zomer minder snel laten ontmoedigen door een voorspelde regenbui.


KNMI kritisch
Ook het KNMI komt in het artikel aan het woord. Het meteorologisch instituut vraagt zich af of strandtenthouders daadwerkelijk een voller terras krijgen voor de meetkastjes van Paulusma. Zij stelt dat gasten meer hebben aan de weersverwachting, zodat ze hun plannen hierop kunnen afstemmen

Reageer op dit artikel