nieuws

Succesvolle eerste editie Lenting Loopt

Café

In een zonovergoten Nijmegen hebben ruim honderd horeca-ondernemers deelgenomen aan de eerste editie van Lenting Loopt. Deze 6- en 11 kilometerloop is een initiatief van Ton Lenting van horeca-adviesbureau Lenting en Partners. Hij pleit voor gezondere ondernemers. ‘Dan vertellen ondernemers me trots dat ze één keer per week naar de sportschool gaan…met de auto.

Succesvolle eerste editie Lenting Loopt

Aan de Waalkade in Nijmegen startten ruim 100 horeca-ondernemers, sponsoren en medewerkers van horeca adviesbureaus aan een loopafstand van 6 of 11 kilometer. Broodjes, fruit, drank, muziek, een bezemfiets en zelfs zon; er was aan alles gedacht. Om 14.00 ging de eerste groep van start, voor de 6 kilometer. Tien minuten later startte de twee groep voor de 11 kilometer. De route liep vanaf de Waalkade door de Ooijpolder en weer terug.

 

Winnaars

De laatste lopers waren nog maar net vertrokken, toen de eerste deelnemer al weer binnenkwam. Jesse Westerveld van grand café De Lindenhof verbaasde iedereen door zijn 6 kilometer binnen 23 miunten te voltooien. De snelste vrouw op die afstand was Paolo van Gilst van het Zeeuwse restaurant Margarita.

 

Op de 11 kilometer was het goud voor Roy Wensink van restaurant Beneman uit het Achterhoekse Vragender. Zijn finishtijd was 44,03. Mark Italiaander van Jan & Jan uit Didam finishte als tweede en op de derde plek eindigde de snelste vrouw op die afstand. Net zoals op de 6 kilometer betrof het hier een Zeeuwse. Monique Verschuure van café De Sportvisser uit Yerseke.

 

Gezondheid

Maar uiteindelijk draaide het allemaal natuurlijk om het meedoen. Het hele idee achter Lenting Loopt is het stimuleren van fitte, gezonde horeca-ondernemers. Professor Maria Hopman, onderzoekster van UMC Sint Radboud verwoordde het treffend: ‘Er bestaat iets dat je gezond maakt, iets dat het risico op hart- en vaatziekten kan verkleinen en als het in een pilletje zat, zouden we het allemaal nemen. Maar het is geen pil, het is bewegen.’

 

Ton Lenting, kon zich hier alleen maar bij aansluiten: ‘Ondernemers moeten beter voor hun gezondheid zorgen’, aldus de oprichter en eigenaar van horeca-adviesbureau Lenting en Partners. ‘Ik ben er van overtuigd dat een gezond lijf en een gezonde zaak met elkaar te maken hebben’ Volgens Lenting bewegen ondernemers veel te weinig. ‘Horecamensen vertellen me trots dat ze één keer in de week naar de fitness gaan. Met de auto’.

 

In het kader van die gezondheid werd de dag afgesloten met een gezonde hap. Restaurant en cocktailbar Riva zorgde voor een passende Pasta Party. Grote schalen, gevuld met diverse koude pasta’s werden onder een stralende zon -toch ook weer vitamine D- geserveerd aan de inmiddels hongerige deelnemers.

 


Klik hier voor het fotoverslag van de dag.

Reageer op dit artikel