nieuws

Yoeri Joosten Nederlands Kampioen Cuptasting 2013

Café

Yoeri Joosten (23) heeft op woensdag 29 mei het Nederlands Kampioenschap Cuptasting gewonnen op vakbeurs Beleef Koffie Beleef Thee in Houten. Hij cupte in de finale als enige zeven van de acht triangles goed.

Yoeri Joosten Nederlands Kampioen Cuptasting 2013

Joosten, werkzaam bij Boot koffie / Golden Coffee Box, sneuvelde vorig jaar in de voorrondes, nu wist hij te overtuigen door in zijn voorronde zeven uit acht te cuppen en in de halve finale 6 uit acht.

In de finale versloeg hij Paul Velder (tweede met vijf goed) en Kees Kraakman (derde met vier goed). Ook finalist Laurens da Costa had vier triangels goed, maar deed daar langer over dan Kraakman.

Acht triangles

Bij het NK Cuptasting moesten telkens acht triangles worden gecupt: elke deelnemer krijgt acht sets van drie koffies: twee dezelfde en één afwijkende. Die afwijkende moet eruit worden gepikt en apart gezet. Als de acht minuten om zijn, wordt gekeken of de juiste kopjes, met rode stikkers eronder, er uit zijn gehaald.

Slechts één deelnemer wist tijdens de wedstrijd acht uit acht te cuppen: Martijn Zwart van The Village in Utrecht. Hij deed dit in de voorronde, maar viel in de halve finale af.

Wereldkampioenschap

Joosten vertegenwoordigt Nederland op het wereldkampioenschap in Nice, van 26 tot 28 juni in Nice. De winnaar van vorig jaar, de Duitser Cory Andreen, had zich toen grondig voorbereid door onder meer een maand geen alcohol te drinken en rekening te houden met wat hij at. Zover wil Joosten niet gaan. ‘Ik ga nu eerst drie weken op vakantie en dan meteen door naar Nice, dus zo’n voorbereiding wordt lastig.’

Reageer op dit artikel