nieuws

Amsterdam krijgt bartender school

Café

Amsterdam krijgt een locatie van de European Bartender School. Dit meldt meervoudig Nederlands kampioen flair bartending, Mads Voorhoeve. In juli gaat de eerste lichting studenten van start met de basisopleiding bartending. Deze duurt vier weken.

Amsterdam krijgt bartender school

De nieuwe European Bartending School (EBS) in Amsterdam is een franchise-vestiging van de Europese opleiding met cursuslocaties in onder andere Londen, Barcelona en op Kos. ‘De opleiding duurt een maand en is vrij intensief. Studenten staan veel achter de bar, we doen theorie, trainen op snelheid en efficiëntie, op correct schenken en doen ook aan flair bartending,’ zegt Mads Voorhoeve tegen MissetHoreca.nl.

Dvars Amsterdam

Als cursuslocatie maakt Voorhoeve gebruik van cocktailbar Dvars aan de Regulierdwarsstraat in Amsterdam. ‘Daar hebben we de ruimte met voldoende cocktailstations en er hangt de juiste sfeer.’ Voorhoeve gaat de lessen zelf verzorgen samen met één instructor.’

EBS bestaat zo’n 14 jaar en heeft wereldwijd 40.000 mensen opgeleid. ‘We richten ons op de Nederlandse markt, maar vooral ook op buitenlandse studenten. Elke locatie van EBS biedt dezelfde opleiding aan, Nederlandse studenten kunnen dus naar Barcelona voor dezelfde opleiding. Wij verwachten dat veel buitenlandse studenten naar Amsterdam komen. Het reizen en mensen ontmoeten is een wezenlijk onderdeel van EBS.’ De cursus, inclusief accommodatie voor vier weken en lesmateriaal, kost 1670 euro.

Cocktails

Voorhoeve gaat in juli van start met een team van 15 studenten. ‘Ik verwacht een behoorlijke groei van het aantal studenten. Amsterdam is aantrekkelijk voor studenten. We hebben de juiste horeca en de stad heeft veel extra’s. Daarnaast groeit de cocktailscène en is er steeds meer aandacht voor bartending.’

Reageer op dit artikel