nieuws

Bavaria vindt partner in Oekraïne

Café

De Brabantse bierbrouwer Bavaria heeft een partner gevonden in Oekraïne. Het van oorsprong Russische Oasis Drinks gaat de komende vijf jaar Bavaria-bier brouwen in Kiev.

Bavaria vindt partner in Oekraïne

De samenwerking tussen Bavaria en Oasis Drinks wordt gemeld door Het Financieele Dagblad. Het van oorsprong Russische bedrijf gaat ook helpen bij de distributie en marketing van de Nederlandse brouwer in de voormalige Sovjetrepubliek.

Bier

Bavaria is al sinds 1992 actief in Oekraïne, maar is daar door de hoge importheffingen en transportkosten relatief duur. Door het product lokaal te gaan produceren, kan de verkoopprijs van het bier in het land omlaag.

Distributie uitbreiden

‘Met Oasis hebben we een zeer sterke en dynamische partner gevonden waarmee we onze distributie verder kunnen uitbreiden naar ruim 80 procent’, aldus Frans Swinkels van Bavaria in het artikel.

Familiebedrijf

Bavaria en Oasis Drinks zijn allebei een familiebedrijf. De brouwer uit Lieshout is jaarlijks goed voor 6 miljoen hectoliter bier, waarvan 65 procent is bedoeld voor de export. Bavaria is actief in 120 landen.

Reageer op dit artikel