nieuws

Eerste Kamer stemt in met leeftijdsverhoging alcoholverkoop

Café

De Eerste Kamer heeft dinsdag 18 juni ingestemd met het wetsvoorstel om de leeftijd voor de verkoop van zwak alcoholische drank te verhogen van 16 naar 18 jaar. De wet gaat op 1 januari 2014 in.

Eerste Kamer stemt in met leeftijdsverhoging alcoholverkoop

Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN meldt verder dat gemeenten worden verplicht om eens in de vier jaar een preventie- en handhavingsplan te maken op alcoholbeleid. Dat geeft volgens KHN  een extra steun in de rug om actie te vragen van gemeenten die tot nu toe aan handhaving weinig doen.

KHN meldt verder dat het op gemeentelijk en regionaal niveau blijft pleiten voor een integrale aanpak van het onderwerp ‘alcohol en jongeren’. Alleen met een gezamenlijke aanpak van alle partijen die met alcohol en jongeren te maken hebben, kunnen we de benodigde cultuurverandering ook realiseren, vindt KHN.

Reageer op dit artikel