nieuws

Heineken: ‘Franse accijnsverhoging riekt naar protectionisme

Café

De Franse maatregel om de bieraccijns met 160 procent te verhogen en de accijns op wijn ongemoeid te laten, riekt naar protectionisme. Dat meldt Heineken.

Heineken: ‘Franse accijnsverhoging riekt naar protectionisme

Volgens een woordvoerder van Heineken in De Telegraaf heeft de accijnsverhoging een serieus negatief effect op de volumes.

Heineken steunt Belgische bierbrouwers die nog deze maand een klacht willen indienen bij de Europese Commissie tegen de in hun ogen absurde accijnsverhoging op bier in Frankrijk. Door de accijnsverhoging  van 160 procent wordt een glas bier op een Franse terras dit jaar zo’n 20 procent duurder.

Heineken krijgt in ons land bijval van de Nederlandse Brouwers. Cees-Jan Adema van de Nederlandse Brouwers stelt dat er samen met de Belgische brouwers is gelobbyd tegen de maatregel, maar dat dat tot nu toe zonder succes is geweest. ‘We zijn dan ook blij met het verzet van de Belgen’, aldus Adema.

Ruim 5 procent van al het bier dat in Nederland wordt gebrouwen, wordt geëxporteerd naar Frankrijk.

Reageer op dit artikel