nieuws

Horeca Groningen stuurt brandbrief naar gemeentes

Café

De afdeling van KHN in de provincie Groningen heeft een brandbrief naar alle gemeentes in Groningen gestuurd met de strekking niet te mild te zijn voor de alcoholregels voor (sportverenigingen. De horeca vreest dat het te makkelijk verkrijgen van alcohol in sportkantines een slecht effect op de jeugd zal hebben en op de eigen omzet.

Horeca Groningen stuurt brandbrief naar gemeentes

‘We zijn er ook niet op tegen dat daar alcohol geschonken wordt, maar wel met restricties. Bijvoorbeeld 1 uur voor een wedstrijd en 1 uur erna en niet na 23 uur bijvoorbeeld.’ Dit zegt horeca-woordvoerder Hans Singelenberg naar aanleiding van de brandbrief.

Alcohol en verenigingen

Horeca Nederland-Groningen heeft een brandbrief naar alle Groninger gemeenten gestuurd om te waarschuwen dat te milde regels voor verenigingen een slecht effect op de jeugd zal hebben en op de reguliere horeca. Singelenberg wijst op de oneerlijk concurrentiepositie van de para commerciële instellingen. ‘Ze hebben Btw-vrijstellingen er wordt gewerkt met vrijwilligers en het onderhoud van zo’n locatie wordt meestal door de gemeente betaald. Een biertje kan dan gemakkelijk een euro kosten. We zijn niet van de blauwe knoop, maar daar kan de gewone horeca niet tegenop,’ zegt hij tegen Binnenlands Bestuur.

Veel gemeenten zijn momenteel bezig met het maken van beleid op het gebied van alcoholgebruik. Ze hebben hiervoor tot 1 januari 2014 de tijd. Horeca Nederland regio Groningen vreest dat de regelgeving voor de clubhuizen en verenigingen erg soepel gaat worden.

Reageer op dit artikel