nieuws

KHN: ‘Verhoging leeftijdsgrens is symboolpolitiek

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt het instemmen van het wetsvoerstel om de leeftijd voor de verkoop van zwak alcoholische dranken te verhogen van 16 naar 18 jaar, symboolpolitiek.

KHN: ‘Verhoging leeftijdsgrens is symboolpolitiek

Dat laat de branchevereniging weten in een reactie op het dinsdag 18 juni aangenomen wetsvoorstel. KHN vindt de verhoging van de leeftijdsgrens symboolpolitiek, maar zal het komende half jaar benutten om de leden te voorzien van praktische hulpmiddelen om om te gaan met de nieuwe wettelijke regel, zo laat KHN weten op haar website.

KHN is van mening dat alleen integrale aanpak van alcoholproblematiek helpt om alcoholmisbruik tegen te gaan. ‘Met integraal bedoelen we dat alle partijen zoals gemeente, politie, gezondheidsinstellingen, sport, supermarkten, horeca en ouders hun verantwoordelijkheid  nemen en elkaar daar ook op aan kunnen spreken’, aldus KHN.

Dinsdag 18 juni stemde een meerderheid van de Eerste Kamer in met het wetsvoorstel. Alleen D66 en PVV waren tegen. De nieuwe wet houdt in dat per 1 januari 2014 de leeftijd voor de verkoop van zwak alcoholische dranken zoals bier en wijn omhoog gaat naar 18 jaar.

Reageer op dit artikel