nieuws

Nederland krijgt tweede trappistenbrouwerij

Café

De brouwketels zijn geplaatst bij de tweede Trappistenbierbrouwerij van Nederland. Brouwerij De Kievit in Zundert van Abdij Maria Toevlucht hoopt nog deze zomer te kunnen starten met de eerste proefbrouwsels. Naast Koningshoeven in Tilburg waar La Trappe wordt gebrouwen is De Kievit de tweede echte trappistenbrouwerij van Nederland.

Nederland krijgt tweede trappistenbrouwerij

Deze week zijn de eerste brouwketels van Trappistenbierbrouwerij De Kievit in Zundert geïnstalleerd. De brouwketels zijn onlangs vanuit Duitsland geleverd. Abt Daniël: ‘We kunnen nu beginnen met de installatie van brouwketels en vergistingstanks. Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden in de loop van de zomer 2013 afgerond. Daarna beginnen we met proefbrouwsels.’

We verwachten dat tegen het eind van dit jaar het bier voor het eerst in bredere kring te proeven zal zijn. Het bier krijgt de naam ‘Zundert’. Tegelijkertijd met de installatie van de ketels is ook de website www.zunderttrappist.nl live gegaan.

Abt Daniël verklaart het brouwen van het bier als een natuurlijke voortzetting van de agrarische oorsprong van de abdij. Op de plek van de abdij stond vroeger namelijk een boerderij met de naam De Kievit.

Trappisten

Abdij Maria Toevlucht behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie, ook wel bekend als Trappisten. De monniken en monialen van deze abdijen leven volgens de Regel van Benedictus. Zij beleven het adagium ‘Ora et labora’ – ‘bid en werk’. Om in hun levensonderhoud te voorzien en personen in nood te kunnen steunen, vervaardigen zij allerlei producten.

Reageer op dit artikel