nieuws

Nieuwe Dikke Dries sluit deal met Heineken

Café

Café de Nieuwe Dikke Dries in Utrecht en Heineken zijn nieuwe afspraken overeengekomen. Kroegbaas Jos de Winter heeft zijn handtekening gezet onder een huur- en biercontract voor onbepaalde tijd.

Nieuwe Dikke Dries sluit deal met Heineken

Volgens De Winter houdt het nieuwe contract in dat hij meer bierkorting krijgt en dat de drankprijzen zijn aangepast. Over de hoogte van de huur zijn De Winter en Heineken het nog niet eens. Een huurcommissie moet hierover binnenkort duidelijkheid geven.

‘Een week of drie geleden is de laatste krabbel gezet. We hebben een huur- en biercontract voor onbepaalde tijd en gaan ieder jaar de boel bekijken. Het pand hadden we willen kopen, maar dat lukte niet’, aldus De Winter.

De Winter zegt met een dubbelgevoel te zitten na een maandenlange strijd tussen hem en de brouwer. ‘We hebben behoorlijk geknokt voor meer vrijheid als ondernemer, en dat is niet gelukt. Wel hebben we betere condities. Natuurlijk is de relatie met Heineken nu anders. We gaan veel zakelijker met elkaar om. Het is ook nooit de intentie geweest om afscheid te nemen van Heineken. Ze hebben prima producten en goede service, maar het ging ons veel meer om de vrijheid’.

De actie Ik Steun Jos, die kort na het conflict met name op internet voor veel ophef zorgde, heeft De Winter goed gedaan. ‘Het was wel lekker, die steun. Maar het gaf ook wel veel onrust. De steun stoorde me niet, maar de mediahype eromheen was wel verwarrend. Ik zie Ik Steun Jos ook meer als een metafoor voor wat er gebeurt in de kroegenbranche’, aldus De Winter.

Reageer op dit artikel