nieuws

‘Terrasomzet voor 2013 is nog te redden

Café

De terrasomzet voor 2013 is ook met een goede zomer niet meer te redden. Dit was de stelling op Misesthoreca.nl van de afgelopen week – een week met mooi terrasweer! 48 procent van de respondenten is het met deze stelling eens. Een nipte meerderheid van 52 procent is het oneens en denkt dat de terrasomzet nog te redden is met een goede zomer.

‘Terrasomzet voor 2013 is nog te redden

De terrasomzet voor 2013 is ook met een goede zomer niet meer te redden. Missethoreca.nl vroeg dit aan haar sitebezoekers in een week met prachtig terrasweer. De meningen liggen niet ver uiteen. 48 procent van de ondernemers denkt inderdaad dat het terrasseizoen 2013 verloren is. Een kleine meerderheid van 52 procent is positiever en denkt dat de terrasomzet voor 2013 nog wel te redden is met een goede zomer.

Nederland kampte dit voorjaar met de koudste lente in ruim veertig jaar. De drie lentemaanden, maart, april en mei waren allemaal te koud, maar het grootst was de afwijking in de maand maart, die bijna vier graden kouder was dan normaal.

Strandhoreca

Elk horecabedrijf met een terras had last van het slechte weer. Speciale groep daarbinnen zijn de strandtenthouders. Volgens Heino Walbroek, voorzitter van de Vereniging van Strandtentexploitanten op Scheveningen, kampen zijn collega’s met omzetten die 25 tot zelfs 65 procent lager zijn dan in het voorjaar van vorig jaar. Ook het uitblijven van evenementen door de crisis zorgt voor een rem op de inkomsten, zegt Walbroek.

De stelling van deze week gaat over het gebruik van de smartphone inde horeca. Wij willen graag uw mening horen over: ‘Ik stoor me vreselijk aan gasten die meer oog hebben voor hun smartphone dan voor elkaar’.

Reageer op dit artikel