nieuws

Eindhoven sluit kroeg PSV-fans voor 2 maanden

Café

PSV-supporters kunnen de komende twee maanden niet terecht in hun vaste kroeg. De gemeente Eindhoven heeft besloten stadionbar De Aftrap aan de Mathildebaan tot begin september dicht te doen vanwege de rellen die in april uitbraken na het verlies van PSV tegen Ajax in de eredivisie.

Eindhoven sluit kroeg PSV-fans voor 2 maanden

De gemeente Eindhoven liet donderdag 4 juli weten stadionbar De Aftrap aan de Mathildelaan tot begin september dicht te doen.

Aanleiding voor dit besluit zijn de rellen die in april uitbraken na het verlies van PSV tegen Ajax in de eredivisie (2-3). Die wedstrijd was voor de Eindhovense vereniging beslissend in de strijd om het kampioenschap.

Geweld

Een grote groep supporters die vaak in De Aftrap verblijft, gebruikte geweld tegen de mobiele eenheid. Bij die ongeregeldheden was ook een personeelslid van het café betrokken. Ook werden vanaf het terras spullen gegooid, onder meer losgemaakte tegels.

Openbare orde handhaven

De gemeente zegt de kroeg te sluiten om de openbare orde te handhaven. Het is nog onduidelijk hoe het straks in september verder moet met het supporterscafé. De exploitant, PSV en de politie gaan hierover praten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel