nieuws

Heineken mengt zich in Brits kroeggevecht

Café

De Britse staatssecretaris van Economische Zaken wil een instantie oprichten die gaat toezien op bedrijven die meer dan 500 kroegen exploiteren. Het orgaan deelt boetes uit als de bedrijven hun huurders te veel rekenen voor het bier dat ze afnemen, aldus Sunday Telegraph. Heineken, met circa 1300 kroegen actief in het land, vindt dat er door het plan tweespalt ontstaat en vreest bovendien dat het leidt tot het sluiten van kroegen.

Heineken mengt zich in Brits kroeggevecht

Het orgaan, een initiatief van de Britse staatssecretaris Vince Cable, moet boetes gaan uitdelen als de bedrijven hun huurders te veel rekenen voor het bier dat ze afnemen. Ook zal de instantie toezien op de naleving van gedragsregels.

Sluiting kroegen

Heineken, dat circa 1300 kroegen in het Verenigd Koninkrijk bezit na de aankoop van 900 stuks eind 2011, vindt dat er door het plan tweespalt ontstaat en vreest bovendien dat het zal leiden tot het sluiten van kroegen, aldus de krant.

Ook vreest de brouwer dat huurders bier van concurrenten gaan verkopen, hetgeen Heineken niet zou aanzetten tot investeren in de eigen kroegen.

Star Pubs & Bars

Heineken kocht eind 2011 900 kroegen van Royal Bank of Scotland en exploiteert alle Britse kroegen die het bezit onder de naam Star Pubs & Bars.

Die naam komt niet voor in het rijtje kroegeigenaren die volgens de krant geraakt worden door de plannen van Cable. Het gaat om Enterprise Inns, Punch Taverns, Star, Greene King, Admiral, Marston’s, Wellington, Trust Inns en Spirit.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel