nieuws

‘Horeca Alliantie als alternatief voor KHN

Café

Diverse horecaorganisaties zoals Natte Horeca Nederland, ProFri (Professionele Frituurders) en de VCHO, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers willen samen de Horeca Alliantie gaan vormen. ‘We worden het betere alternatief voor KHN,’ zegt Jaap Brandligt van Natte Horeca Nederland, een van de voortrekkers van de nieuwe Horeca Alliantie.

‘Horeca Alliantie als alternatief voor KHN

‘De Horeca Alliantie wil uitgroeien tot de belangrijkste brancheorganisatie van de horeca’, zegt Jaap Brandligt. ‘Zonder dat de afzonderlijke clubs hun identiteit verliezen.’ Volgens hem hebben de gezamenlijke partners nu zo’n vijfduizend leden. ‘We willen een sterke groep hebben voor horecaondernemers. Zowel richting overheid als richting leveranciers.’

Brandligt ziet de nieuwe club als een alternatief voor KHN. ‘De koers van deze club is al lang niet meer in het belang van de ondernemer,’ is hij van mening. ‘Feit is dat diverse ondernemers, zoals de Chinese horecaondernemers, zich uit onvrede losmaken van KHN.’

Zelfstandigheid

De afzonderlijke organisaties binnen de Alliantie blijven elk hun zelfstandigheid behouden. ‘We willen niet te veel centraal doen, want dan ontstaat dezelfde valkuil als waar KHN is ingetrapt. De verschillende doelgroepen moeten zichzelf blijven herkennen in de organisatie.’

Deze zomer start een ledenwerfactie. De Horeca Alliantie richt zich op hotels, cafés en restaurants.

Naschrift redactie (14 juli 2013): ProFri heeft in de week van 12 juli besloten om uit het overleg te stappen van de Horeca Alliantie.

Reageer op dit artikel