nieuws

KHN-adviseur Meyer: ‘Inbreng in sector nodig

Café

Je kunt in Nederland niet achteroverleunen en dan kritiek hebben’, zo vat Laurens Meyer samen waarom hij sinds vorige maand actief is als domeintopadviseur dranken van Koninklijke Horeca Nederland. ‘Inbreng in de sector is nodig.

KHN-adviseur Meyer: ‘Inbreng in sector nodig

Laurens Meyer, eigenaar van Meyer Beheer in Etten-Leur, is al zo’n twintig jaar als bestuurder of commissielid actief binnen Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het was voor hem daarom ook niet zo’n grote stap om één van de domeintopadviseurs te worden van de brancheorganisatie.

Domeintopadviseur

‘Ik wil mij bemoeien met de sector, en nu met mijn domein dranken’, aldus Meyer, die voor KHN ook nog actief is als bestuurder in Breda. ‘Je kunt in Nederland niet achteroverleunen en kritiek hebben. Dan moet jij je er als ondernemer ook mee bemoeien. Ik sta voor mijn domein.’

De exacte inhoud van zijn functie wordt op dit moment verder uitgewerkt. ‘Maandag 1 juli zijn we met zijn drieën (Gabriëlla Esselbrugge voor slapen en Marcel Hansen voor eten, red.) voor het eerst bij elkaar geweest. Dat was het feitelijke startpunt.’

Sectorvoorzitters

KHN heeft gereorganiseerd en afscheid genomen van de sectorvoorzitters. Zij zijn vervangen door drie domeintopadviseurs, die begin juni zijn benoemd. Zij gaan adviseren aan het landelijk bestuur en de ledenraad.

Tijdens die ledenvergadering in Breukelen werd Toon Naber, directeur en mede-eigenaar van grand hotel en restaurant (één Michelinster) Karel V in Utrecht, herkozen als voorzitter.


In de Misset Horeca-editie van vrijdag 26 juli een uitgebreid interview met Laurens Meyer.

Reageer op dit artikel