nieuws

Onderwatercafé op festival Zwarte Cross

Café

Onder water naar een authentiek Achterhoeks café is mogelijk tijdens de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde. Een biertje drinken zit er niet in, een potje kaarten kan wel aan tafeltjes met het traditionele Perzische kleedje.

Onderwatercafé op festival Zwarte Cross

Bezoekers aan het onderwatercafé moeten eerst een duikuitrusting aantrekken. ‘Je mag geen alcohol gehad hebben, want dat gaat niet samen met duiken’, zegt een woordvoerder van organisator De Feestfabriek over de bijzondere attractie.

Het onderwatercafé maakt deel uit van het theaterprogramma van het festival op 26, 27 en 28 juli. De Zwarte Cross zoekt altijd naar bijzondere evenementen.

Dit jaar is er ook een Naked Run For Freedom, waar 450 deelnemers aandacht vragen voor de inperking van vrijheden in Rusland door alleen gekleed in een helm over een crossbaan te rennen.

Rik Jansma en Erik de Mönnink

Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk en Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten zijn in 2013 opnieuw actief met hun restaurant Le Carburateur. Vorig jaar beleefden zijn hun primeur en dat was zo’n succes dat de samenwerking is gecontinueerd.

Kampeerhotel Grasnapolsky

Bovendien is er voor bezoekers van het festival de gelegenheid te overnachten in Grasnapolsky. Dit kampeerhotel bestaat uit ‘volledig ingerichte, zeer ruime tenten met opgemaakte luchtbedden met slaapzak’.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel