nieuws

Recordaantal horecabezoekers Tilburgse kermis

Café

De Tilburgse horeca heeft tijdens de kermis een recordaantal gasten mogen ontvangen. Het aantal bezoekers aan het evenement zelf, dat zondag 28 juli werd afgesloten, lag vanwege het warme weer echter flink lager dan vorig jaar. In totaal ontvingen horeca en kermis de afgelopen tien dagen zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

Recordaantal horecabezoekers Tilburgse kermis

Zo’n 1,5 miljoen mensen hebben volgens de gemeente de afgelopen tien dagen de Tilburgse kermis en aanpalende horeca bezocht, zo schrijft het Brabants Dagblad. Vanwege vooral de warmte trok de kermis zelf aanzienlijk minder bezoekers dan andere jaren.

Daar tegenover staat volgens de gemeente echter een recordaantal bezoekers dat de terrassen en aanpalende horeca  bezocht. ‘Waardoor het aantal bezoekers ongeveer gelijk was aan vorig jaar’, zo wordt in het artikel wethouder Joost Möller geciteerd.

Vorig jaar meldde de gemeente een recordaantal bezoekers voor de kermis en was sprake van een voortdurend stijgende lijn. Ook toen werd gemeld dat met name de horeca had geprofiteerd van dit grote aantal bezoekers.

Bonheur Horeca Groep exploiteerde tijdens de kermis het pop-up restaurant Hooggaatie eten & drinken. Gasten konden dineren op de hoogste etage van het stadhuis. Vorig jaar zag dit initiatief het levenslicht.

Reageer op dit artikel