nieuws

Robot achter de bar in Duits café

Café

Een bijzondere kastelein achter de bar bij Robots Bar & Lounge in het Duitse Ilmenau. Gasten worden er geholpen door een robot, die de drankjes serveert en zelfs een kort gesprek kan voeren met gasten.

Robot achter de bar in Duits café

In een kroeg in het Duitse Ilmenau staat sinds kort een robot als barman achter de toog, zo schrijft AD.nl. De robot die naam Carl heeft gekregen, schenkt drankjes in en kan zelfs korte gesprekken voeren. In het café is plaats voor negen mensen.

Carl is gemaakt door Ben Schaefer, zo is te lezen in het artikel, een ingenieur die al 23 jaar actief is in de elektronica. Daarvoor gebruikte hij onderdelen van afgedankte robots uit een Duits bedrijf.

Met behulp van sensoren wordt voorkomen dat Carl drankjes morst of ergens tegenaan botst. AD.nl schrijft dat Schaefer dat hij als doel heeft om robots die op mensen lijken, dichter bij de realiteit te brengen.

Klik hier voor foto’s van robot Carl.

Reageer op dit artikel