nieuws

Soepelere terrasregels in Den Haag

Café

De gemeente Den Haag heeft de regels voor een terras versoepeld. In een artikel op de website van Omroep West vertelt wethouder Revis van Financiën en Stadsbeheer dat het ‘vooral makkelijker moet worden om een terras voor je zaak te openen’.

Soepelere terrasregels in Den Haag

Niet meer maanden wachten op je vergunning en vastzitten aan voorgeschreven meubilair, zo schrijft Omroep West op de website. In het artikel legt wethouder Boudewijn Revis van Financiën en Stadsbeheer uit wat er verandert.

Vergunning

Zo hoeven ondernemers geen vergunning meer aan te vragen voor een gevelterras, maar alleen melding te maken. Wat ook is veranderd: meubilair hoeft niet meer te voldoen aan allerlei eisen, horecahouders mogen zelf de materialen kiezen.

‘Het moet vooral makkelijker worden om een terras voor je zaak te openen’, aldus de wethouder tegen Omroep West. Hij laat bovendien weten dat de gemeente naar aanleiding van de aanpassingen al 61 aanvragen heeft gekregen voor nieuwe terrassen.

Reageer op dit artikel