nieuws

Vingerknip van gast grootste terrasergernis

Café

Horecaondernemers met een terras ergeren zich het meest aan gasten die met hun vingers knippen. (62 procent). Dit blijkt uit de stelling op de website van Missethoreca.nl. Op twee staan gasten die hun fiets óp het terras stallen en op drie staat gasten die schuiven met het terrasmeubilair.

Vingerknip van gast grootste terrasergernis

De stelling van afgelopen week op de website van MissetHoreca luidde: ‘Terras. Ik stoor me het meest aan…’ Verruit de meerderheid van 62 procent koos voor de optie ‘Gasten die met hun vingers knippen’. Op nummer twee staat de ergernis veroorzaakt door gasten die hun fiets op het terras parkeren (22 procent) en op drie in het rijtje ergernissen staan gasten die schuiven met hun meubilair (16 procent). Er zijn 193 stemmen uitgebracht.

Kauwgom en zweet

Via de Facebook-pagina van Misset Horeca ventileerden ondernemers nog meer ergernissen. Wat te denken van: ‘Hard werken, zweet loopt langs je rug en de gasten zeggen dan…wat heerlijk voor jullie, kom je ook eens buiten! Kauwgom in een asbak zien ondernemers ook liever niet. En wat terraslopers ook niet fijn vinden: net aan dat ene vieze tafeltje gaan zitten, terwijl er genoeg schone vrij zijn. Gasten die apart willen betalen veroorzaken soms ook ergernis.

En wat gasten ook niet moeten doen is stelen van het terras: ‘Alles wat los staat mee stelen, denk aan asbakken, peper-zout, plantjes, wijnflessen, kaarsen en ga zo maar door…’ Deze terechte opmerking komt van Alexandra Viersma van Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee.

Tafel terug verbouwen

Hotel & Restaurant “De Fortuna” uit Edam laat zich niet uit over ergernissen. ‘Van mij mag het iedere dag terrasweer zijn! Ik vind het heerlijk om op het terras te werken. Alle voorkomende narigheden neem ik graag op de koop toe. Onze tafels laten zich heel gemakkelijk en snel terug verbouwen. Een vriendelijk verzoek aan een fietser die met rijwiel en al aan tafel gaat zitten doet wonderen. We hebben de winter pas vaarwel gezwaaid, dus ik ga niet zeuren! Nu jullie weer! Ik wens jullie een drukke en gezellige zomer!’

De stelling van deze week gaat over het gezamenlijk inkopen. Stemmen kan op www.missethoreca.nl.

Reageer op dit artikel