nieuws

Aanbod Stratumseind Eindhoven te eenzijdig

Café

Het aanbod in de bekende horecastraat Stratumseind in Eindhoven is te eenzijdig. Brouwerijen, pandeigenaren en de gemeente zijn in gesprek over een oplossing. Er moeten gelegenheden komen die ook overdag mensen trekken.

Aanbod Stratumseind Eindhoven te eenzijdig

Brouwerijen en pandeigenaren zijn al enige tijd in gesprek met elkaar over een meer gedifferentieerd aanbod op Stratumseind in Eindhoven, schrijft het Eindhovens Dagblad op de website. Namens de gemeente schuift regelmatig iemand aan van het college van Burgemeester & Wethouders.

Omzet en rendement

Belangrijkste conclusie: er zijn te veel cafés, waardoor het aanbod te eenzijdig is. De kroegen moeten worden afgewisseld door ontmoetingsplekken die ook overdag mensen trekken, aldus het artikel. Te denken valt aan een jongerencentrum, restaurantjes en een gamehal.

De meeste ondernemers moeten hun omzet voor de hele week verdienen in de nachten van donderdag, vrijdag en zaterdag en hebben daardoor de grootste moeite om het hoofd boven water te houden, zo constateert het Eindhovens Dagblad.

In het artikel wordt straatmanager Eugene van Gerwen geciteerd. Volgens hem kunnen alle zaken een beter rendement draaien als het aantal cafés wordt teruggebracht en de partijen erin slagen overdag publiek te trekken.

Reageer op dit artikel