nieuws

Bierkartel Duitsland omvangrijker dan verwacht

Café

Het onderzoek naar mogelijke kartelvorming op de Duitse biermarkt lijkt slechts het topje van de ijsberg bloot te leggen. NU.nl schrijft op basis van een publicatie in het Duitse zakenblad Focus dat brouwers naar verluidt bijna twintig jaar hun gang hebben kunnen gaan.

Bierkartel Duitsland omvangrijker dan verwacht

Een grootschalig onderzoek naar prijsafspraken onder Duitse bierbrouwers legde nog maar het spreekwoordelijke topje van de ijsberg bloot, zo schrijft NU.nl in een artikel op de website.

Illegale prijsafspraken

Het artikel is gepubliceerd naar aanleiding van een nieuw rapport van het Bundeskartellamt, dat in handen is gekomen van het Duitse zakenblad Focus en waarover zondag 18 augustus informatie naar buiten kwam.

In maart dit jaar meldde MissetHoreca.nl dat de kartelautoriteiten in Duitsland een onderzoek waren gestart naar mogelijke illegale prijsafspraken door een aantal grote Duitse brouwers.

Twaalf brouwers

Het zou gaan om ‘ongeveer twaalf bedrijven van 24 premiummerken met een gezamenlijk aandeel op de Duitse biermarkt van 50%’.

NU.nl schrijft dat in 2006 en 2008 gemaakte prijsafspraken slechts het topje van de ijsberg betreffen en dat brouwers naar verluidt bijna twintig jaar lang hun gang hebben kunnen gaan.

Reageer op dit artikel