nieuws

Café Rootz in actie voor behoud veilig terras

Café

Café restaurant Rootz in de Haagse Grote Marktstraat gaat actievoeren voor het behoud van het afgeschermde terras. Rootz plaatste grote tonnen met planten rondom het terras. De afscheiding beschermt gasten tegen het verkeer en tegen ongewenste bezoekers zoals zakkenrollers. De gemeente is van mening dat het terras niet aan de eisen voldoet.

Café Rootz in actie voor behoud veilig terras

Afgelopen zomer richtte Café Restaurant Rootz haar terras opnieuw in om het af te schermen van de, volgens de eigenaar, verkeersonveilige Grote Marktstraat in Den Haag. De gemeente wil dat dit ongedaan wordt gemaakt, omdat het niet aan de eisen voldoet. ‘De afscheiding van terrassen mag de openbare ruimte niet ontoegankelijk maken,’ is haar argument. Sinds een paar maanden geleden een nieuw terrasbeleid is ingevoerd in Den Haag, is de gemeente scherper gaan controleren op de naleving van de regels.

‘Voor en zelfs op ons terras zijn gasten meer dan eens getuigen van verkeersongelukken geweest. Ook zijn gasten geregeld de dupe van zakenrollers en probleemjongeren die zich gemakkelijk bewogen op terras. Deze voorvallen heeft Rootz doen besluiten het terras zo in te richten dat de veiligheid beter te waarborgen is voor haar gasten,’ aldus manager Patrick van Aller.

Volgens Rootz is het op het terras veiliger geworden sinds er tonnen met planten werden geplaatst. De zaak wil de afscheiding dan ook niet weghalen ‘zolang er door de gemeente niets gedaan wordt aan de huidige verkeerssituatie op de Grote Marktstraat en sociale veiligheid rondom de Raamsteeg’.

Rootz heeft zelf een bezwaarschrift opgesteld en vaste gasten hebben een petitie opgesteld die online kan worden ondertekend. Tot nu toe hebben 776 mensen dit gedaan. De bedoeling is dat de petitie wordt aangeboden aan wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsbeheer) om zo aandacht te vragen voor de situatie op en rondom de Grote Marktstraat.

Rootz in Den Haag stond in de Cafe Top 100 van 2011 op plek 96.

Reageer op dit artikel