nieuws

Disco Arnhem lokt jeugd met onbeperkt drinken

Café

Het Arnhemse The Level lokt zijn voornamelijk jonge publiek op donderdagavond met onbeperkt drinken voor een vast bedrag. Jongens mogen doordrinken voor €15 en meisjes moeten daarvoor €12,50 betalen. Volgens de club gaat het om een experiment, waarmee deze maand is begonnen.

Disco Arnhem lokt jeugd met onbeperkt drinken

Gemeenten zijn sinds dit jaar zelf verantwoordelijk voor het drank- en horecabeleid. Arnhem wil onder meer beperkingen in prijsacties in de horeca schrappen. Volgens de ChristenUnie (CU) staat dat voornemen lijnrecht tegenover ander gemeentelijk beleid.

‘We stemmen binnenkort ook over de nota Volksgezondheid, waarin het terugdringen van alcoholbeleid onder jongeren juist een speerpunt is. Onlangs is ook besloten om aan alcohol gerelateerd geweld onder jongeren steviger aan te pakken’, zo verwondert de fractie zich.

Drank- en horecawet

Het CDA in Arnhem meent dat ondernemers met het nieuwe beleid onbeperkt happy hours, speciale ladies nights en onbeperkt drinken voor een vast bedrag, zoals The Level, kunnen organiseren.

De fracties vinden dat gratis drankacties in welke vorm dan ook verboden moeten worden, juist om drankmisbruik onder jongeren tegen te gaan. ‘Wat heeft het voor zin om enerzijds preventief bezig te zijn bij scholen en anderzijds jongeren op deze wijze te verlokken tot overmatig drankgebruik’, vraagt het CDA zich af.

Jeugdige bezoekers

The Level aan de Luthersestraat is de grootste discoclub van Arnhem met ruimte voor 1400 bezoekers. De disco richt zich vooral op jeugdige bezoekers.

Plieger: ‘En die zijn er in Arnhem veel, want het is een stad met veel mbo- en hbo-opleidingen. Er zijn ook veel kroegen die fikse kortingen geven aan bezoekers met een studentenkaart.’

Het CDA gaat tijdens een raadsbijeenkomst in Arnhem vragen stellen. De ChristenUnie bereidt een motie voor om prijsacties in de horeca juist wel aan banden te leggen.

All-inconcept

In juni schreef MissetHoreca.nl over een soortgelijk initiatief in het Brabantse Vinkel. De eigenaar van de plaatselijke discotheek ontwikkelde een all-inconcept.

Jongeren kunnen op dergelijke avonden onbeperkt drinken voor €15 als ze voor 22.00 uur binnen zijn.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel