nieuws

Gemeente die lef heeft, pakt disco aan

Café

Het is aan de gemeente Arnhem om actie te ondernemen tegen de disco die jongeren tegen weinig geld onbeperkt laat drinken. ‘Een gemeente die lef heeft, houdt zo’n ondernemer tegen.’ Dat zei directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP vrijdag 23 augustus.

Gemeente die lef heeft, pakt disco aan

De directeur van STAP reageert hiermee op het experiment dat loopt in de Arnhemse discoclub The Level. Daar kunnen meiden op donderdag voor €12,50 de hele avond onbeperkt drinken en jongens voor €15.

Openbare orde

‘De gemeente laat steken vallen als ze dit soort ondernemers gewoon hun gang laat gaan’, aldus Van Dalen. ‘Gemeenten kunnen deze praktijken aanpakken in het kader van de openbare orde. Het gevaar is dat mensen dronken in de auto stappen of agressief worden.’

Veel alcohol drinken in korte tijd kan gevaarlijk zijn. Bij jongeren is het bijvoorbeeld schadelijk voor zich nog ontwikkelende hersenen.

Indrinken

Het probleem speelt volgens STAP op meerdere plaatsen. In het Brabantse Vinkel rekent een disco ook een vast bedrag voor een hele zondagavond onbeperkt drinken.

‘Daar gebeurt het onder het mom van het thuis indrinken terugdringen. Maar het wordt natuurlijk gewoon onbeperkt zuipen’, aldus Van Dalen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel