nieuws

Glas- en blikverbod rond PSV-AC Milan

Café

In een deel van Eindhoven is het vanaf dinsdagmiddag verboden om met glazen, glazen flessen of blikjes op straat te lopen. Die maatregel is door de gemeente genomen omdat dinsdagavond PSV tegen AC Milan speelt. Met de maatregel wil de gemeente onrust en ongelukken in de stad voorkomen

Glas- en blikverbod rond PSV-AC Milan

Het verbod geldt tot woensdagmorgen 02.00 uur. Het gaat vooral om een deel van de binnenstad en het gebied rond het inmiddels uitverkochte Philipsstadion. PSV speelt dinsdagavond in de voorronde van de Champions League tegen de Italianen.

In die periode is het in alle cafés en cafetaria’s in dat gebied verboden drank in glas, glazen flessen of blik te verstrekken. Overigens schenkt de horeca rond zulke wedstrijden al vrijwillig in plastic.

Met de maatregel wil de gemeente onrust en ongelukken in de stad voorkomen. Wie het glas- en blikverbod overtreedt, is strafbaar. De politie kan een overtreder aanspreken. En desnoods optreden, bijvoorbeeld door aanhouding, inbeslagneming of een proces-verbaal. Op overtreding staat onder meer een maximale geldboete van €3900 (of €7800 voor bedrijven).

Bron: ANP

Reageer op dit artikel