nieuws

Horeca boos over prijsverhoging voetbal

Café

Horecazaken die voetbalwedstrijden vertonen, zijn verbolgen over het feit dat Fox de prijzen hiervoor flink heeft verhoogd. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt veel klachten te hebben ontvangen.

Horeca boos over prijsverhoging voetbal

Tot nu toe moesten horecabedrijven voor het vertonen van voetbalwedstrijden 59 euro per maand betalen. Dat bedrag wordt bijna 100 euro. KHN kreeg al veel klachten en heeft Fox gevraagd met een beter voorstel te komen, liet een woordvoerder donderdag weten naar aanleiding van berichtgeving op BNR.

Vooral het feit dat de cafés, restaurants en sportkantines op 1 augustus een brief kregen met de mededeling dat ze voor eind van de maand moeten laten weten of ze opzeggen, valt verkeerd. ‘Die viel op de deurmat in de drukste tijd van het jaar’, zei de zegsman.

‘Het is voor veel horecaondernemers toch een heel bedrag per maand extra en het was goed geweest als ze even de tijd konden nemen om te kijken of ze hiermee meerwaarde kunnen bieden aan hun gasten. Ze moeten nu al voor de 31e reageren, terwijl de zender net live is.’ Een proefperiode van bijvoorbeeld 3 maanden was volgens hem beter geweest.

KHN meldt op haar site dat een café kleiner dan 50 vierkante meter €99,95 per maand betaalt, een café tussen de 50 en 150 vierkante meter €149,95, en een café groter dan 150 vierkante meter €199,50 euro per maand. Leden van KHN krijgen 12,5 procent korting.

FOX Sports laat op haar site onder andere weten dat er intensieve controles gaan plaatsvinden op onrechtmatige vertoning van voetbalbeelden in horecabedrijven. Volgens de betaalzender heeft de rechter onlangs bepaald dat FOX Sports boetes kan opleggen variërend van minimaal €5.000 tot maximaal €25.000.

Reageer op dit artikel