nieuws

Kosten voetbalbeelden in kroeg kunnen oplopen tot 200 euro

Café

De kosten voor het uitzenden van voetbal in horecabedrijven kan oplopen tot bijna €200 per maand. Dat blijkt uit de tarieven van FOX Sports, de betaalzender die sinds dit voetbalseizoen de tv-rechten heeft.

Kosten voetbalbeelden in kroeg kunnen oplopen tot 200 euro

Een café kleiner dan 50 vierkante meter betaalt €99,95 per maand, een café tussen de 50 en 150 vierkante meter €149,95, en een café groter dan 150 vierkante meter betaalt €199,50 euro per maand, meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar site. Leden van KHN krijgen 12,5 procent korting.

Horecaondernemers met een licentie voor FOX Sports Eredivisie hebben het recht om alle wedstrijden in de eredivisie, Jupiler League, KNVB Beker en alle UEFA Europa League van de Nederlandse deelnemers, Engelse Barclays Premier League en de Italiaanse Serie A.

KHN wijst op haar site op de mogelijkheid om het bestaande abonnement met Eredivisie Live, dat omgezet wordt in FOX Sports, voor eind augustus opgezegd moet worden wanneer ondernemers niet langer voetbalbeelden willen tonen in hun bedrijf.

FOX Sports laat op haar site onder andere weten dat er intensieve controles gaan plaatsvinden op onrechtmatige vertoning van voetbalbeelden in horecabedrijven. Volgens de betaalzender heeft de rechter onlangs bepaald dat FOX Sports boetes kan opleggen variërend van minimaal €5.000 tot maximaal €25.000.

Reageer op dit artikel