nieuws

Schoon strand taak voor strandtenthouders

Café

Strandtenthouders in Den Haag moeten zelf verantwoordelijk worden voor het schoonmaken van een deel van het strand. Omroep West schrijft over dit voorstel van de PvdA in de Hofstad. Bovendien moeten er meer asbakken beschikbaar komen voor het achterlaten van sigarettenpeuken.

Schoon strand taak voor strandtenthouders

Met deze maatregelen zou Den Haag koploper kunnen worden in de top 10 van schoonste stranden van Nederland, aldus Omroep West op de website. De plaatselijke Partij van de Arbeid-fractie stelt dit in vragen aan het college van Burgemeester & Wethouders.

Schoonste stranden

Den Haag beschikt over 11 kilometer aan strand, maar komt niet voor in de top 10 van schoonste stranden die maandag 26 augustus bekend werd gemaakt. De Haagse PvdA komt met voorstellen om daarin verandering te brengen.

Strand in beheer nemen

Strandtenthouders zouden volgens de partij delen van het strand in beheer moeten nemen, aldus Omroep West, omdat ‘een schoon strand ook van belang is voor onze lokale ondernemers’. PvdA pleit voor een intensieve samenwerking tussen gemeente en ondernemers.

Plastic afval

In het artikel wordt bovendien gemeld dat de PvdA-fractie zondag 1 september een schoonmaakactie langs de kust houdt. Belangrijkste actiepunt is dan het verzamelen van plastic afval.

Reageer op dit artikel