nieuws

Verlies voor Belgische brouwerij Palm

Café

Het Belgische Palm Breweries heeft vorig jaar een verlies geleden van €2,85 miljoen. De omzet bleef nagenoeg gelijk op €56,1 miljoen. Hogere kosten voor grondstoffen, personeel en marketingactiviteiten drukten de winst.

Verlies voor Belgische brouwerij Palm

Ook het eerste half jaar van 2013 is niet goed begonnen, zei een woordvoerder van het nog volledig in familiehanden zijnde bedrijf dinsdag 6 augustus. Traditioneel moeten bierbrouwers het hebben van de zomermaanden en die zijn tot nu toe goed qua weer.

Nederland

De Nederlandse markt, die goed is voor de helft van de totale afzet van Palm-bier, was in 2012 winstgevend, maar ‘nauwelijks’, liet de zegsman weten.

Het bedrijf wist het volume in Nederland op peil te houden, terwijl het volume in België daalde.

Kleinere flesjes

De daling van het volume in België had onder meer te maken met de omschakeling naar kleinere flesjes (van 33 naar 25 centiliter) voor Palm.

De prijs voor het biertje komt zo dichter bij de prijs van pils te liggen, legt de woordvoerder uit. Bovendien moeten de kleinere flesjes weer jongere generaties trekken.

Dit jaar zijn de kleinere flesjes ook in Nederland geïntroduceerd. Uit de eerste zes maanden blijkt dat het volume afneemt, maar dat de verkoop van het aantal kratten gelijk blijft, aldus de woordvoerder.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel