nieuws

IJspressi op plek drie in Koffie Top 100 2013

Café

IJspressi in Almere combineert ijs en espresso. En het serveren van die koffie gaat eigenaren Inge de Boer en Martijn Olislagers goed af: het levert ze een derde plaats in de Koffie Top 100, achter The Village (1) en Vienna Konditorei (2).

IJspressi op plek drie in Koffie Top 100 2013

IJspressi heeft een eenvoudig terras en binnen aan twee zijden een counter: rechts de koffie, links de langste aaneengesloten ijsvitrine van Nederland, die plek biedt aan liefst 64 smaken. Zowel Olislagers als De Boer hebben hun baristacertificaat, maar Olislagers is meer naar het ijs gegroeid, terwijl De Boer juist de koffiekant op leunde.

600 kilo bonen
Het is een drukke zaak, midden in het winkelgebied van Almere. Per jaar gaat er alleen al 600 kilo bonen van Kimbo door de molen, de bonen voor filterkoffie komen daar nog bij. Wat De Boer en Olislager heel knap hebben gedaan: het is ze gelukt een zeer laagdrempelig bedrijf neer te zetten, waar hoogwaardige producten over de toonbank gaan. En het groeit nog altijd: 2012 was het eerste jaar dat de koffieomzet gelijk lag aan de ijsomzet. En dit is pas het vierde jaar dat IJspressi hier zit.

Vorig jaar stond IJspressi op plaats 22.

Bekijk hier een fotoreportage van IJspressi.

Reageer op dit artikel